Top 10 beste 3d printers van 2024

Laatst bijgewerkt: 8 apr. 2024

Ben je op zoek naar een 3d printer?

Een 3d printer is een ongelooflijke manier om je fantasie tot leven te brengen. Met een 3d printer kun je van alles printen, van speelgoed tot gereedschap. Bovendien kun je met het juiste filament zelfs in verschillende kleuren printen!

We weten dat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor een 3d printer. Daarom hebben we een breed scala aan printers opgenomen - van goedkope printers tot high-end printers. Er is zeker een 3d printer in deze lijst die past bij jouw wensen en budget.Als je op zoek bent naar de beste 3d printers van 2024 dan is het verstandig om ons artikel door te lezen. Onze adviseurs hebben uitgebreid 3d printers vergeleken met elkaar en zo is de top 10 van de beste 3d printers samengesteld. Daardoor hoef jij zelf niet meer op onderzoek uit om een geschikte 3d printer te vinden. Neem snel een kijkje in onze top 10 beste 3d printers.

Top 3 beste 3d printers van 2024​

Onze adviseurs starten het overzicht met de top 3 3d printers. Deze 3d printers komen volgens hen als beste uit ons onderzoek na het doen van de uitgebreide 3d printers vergelijking.

Bij het vergelijken van 3d printers is het belangrijk dat je je niet laat misleiden door de prijzen. De duurste 3d printer is namelijk niet altijd de beste 3d printer. En de goedkoopste 3d printer is niet altijd de minste 3d printers. Onze adviseurs hebben naast de prijs ook gelet op aspecten zoals het gebruikersgemak, het ontwerp en de kwaliteit.

Lees rustig onze 3d printers in onze top 3 3d printers door om te kijken of er voor jou een geschikte 3d printer tussen zit.

1. Elegoo mars

De ELEGOO MARS 3 PRO is de nieuwste editie van elegoo's Mars 3D printerlijn. Hij heeft een 4K mono LCD, die 4 keer de resolutie biedt van de traditionele stereoscopische printtechnologie. Het resultaat is ongelooflijk gedetailleerde prints met nauwkeurige kleuren en gladde oppervlakken. De printer heeft ook een groot bouwvolume van 140x140x200mm, waardoor hij ideaal is voor grote of complexe prints. Bovendien wordt de printer geleverd met een hoge-resolutie camera voor het controleren van je prints, en een automatische UV uithardingskamer voor het nabewerken van je prints.

2. Elegoo Mars 3

Introductie van de Elegoo Mars 3 Pro 4K Resin 3D Printer, de volgende generatie LCD 3D printen! Met zijn 6,6" 4K monochroom beeldscherm en 4098 x 2560 pixels resolutie maakt de Mars 3 Pro het printen van nauwkeurige modellen met fijne details mogelijk. Vergeleken met zijn voorganger, de Elegoo Mars 3, heeft de Mars 3 Pro veel nieuwe upgrades, zoals hogere printsnelheden en verbeterde stabiliteit. De bouwruimte van de Mars 3 Pro is ruim 143 x 89,6 x 175 mm (L x B x H), en hij is uitgerust met een krachtige UV LED lichtbron voor stevige en duurzame afdrukken. De Mars 3 Pro heeft ook een mini-luchtreiniger om je werkomgeving schoon en stofvrij te houden. Voor je gemak wordt de Mars 3 Pro geleverd met een gemakkelijk vast te pakken inbusbout om de bouwplaat waterpas te zetten, en hij heeft een gezandstraalde bouwplaat voor een betere hechting. Bovendien wordt het LCD scherm beschermd door een vervangbare 9H gehard glazen displaybeschermer.

3. 3D&Print®

Wil je beginnen met 3D printen maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens naar de 3D&Print®3D Printer Starter Kit Model X1! Deze goedkope, gebruiksvriendelijke printer is perfect voor beginners. Het open source ontwerp betekent dat je hem naar hartelust kunt aanpassen, en met de enkele extruder kun je met hoge precisie coole PLA-creaties printen. Bovendien maakt de bijna stille werking hem perfect voor thuis of op kantoor.

Bekijk ook:

Top 10 3d printers van 2024

Heb je na het bekijken van onze top 3 3d printers nog geen 3d printer voor jezelf uitgekozen? Geen zorgen, we hebben namelijk nog 7 3d printers om onze top 10 beste 3d printers compleet te maken. Ook deze zijn door onze adviseurs vergeleken en beoordeeld. Wellicht vind jij hier jouw 3d printer tussen.

4. Bresser 3D
5. Creality 3D
6. Creality Ender-3
7. Bresser 3D Printer REX
8. Creality 3D Ender
9. Elegoo Neptune
10. 3D&Print

4. Bresser 3D

Laat je creativiteit de vrije loop met de Bresser 3D Printer Raptor Large Print Size + Wifi Plug Play. Deze compacte en gebruiksvriendelijke printer is ideaal voor kleine prototypes en gadgets. De ingebouwde automatische nivellering van het flexibele magnetische platform maakt het printproces veel gemakkelijker. Met zijn verbazingwekkende printgrootte van 100 x 105 x 100 mm kun je alles maken wat je fantasie kan bedenken. Met de gratis app kun je gemakkelijk verbinding maken en direct printen via WIFI.

5. Creality 3D

De Creality Ender 3 V2 is de perfecte 3D printer voor iedereen die wil beginnen met 3D printen. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en wordt geleverd met duidelijke instructies. De printer is veel stiller dan zijn voorganger, heeft een groot bedieningsscherm, en een betere printkop. Hij heeft ook een vlakke glasplaat en bedieningsknoppen voor het spannen van de aandrijfriemen. Met zijn verbeterde functies is de Creality Ender 3 V2 de ideale machine voor elke beginner die wil beginnen met 3D printen.

6. Creality Ender-3

Met trots introduceren we de Creality Ender-3 PRO 3D Printer, een verbeterde versie van de razend populaire Ender-3. Deze betaalbare en compacte 3D printer is perfect voor iedereen die wil beginnen met 3D printen, met een middelgroot bouwoppervlak van 220x220x250 mm. De Creality Ender 3 PRO heeft verbeterde mechanische eigenschappen dankzij de solide 40x40 aluminium extrusieprofiel Y-basis, en een stabielere voeding. Bovendien kun je met het C-MAG magnetisch printbed je prints gemakkelijk verwijderen als ze klaar zijn. En omdat de printer open source is, kun je hem naar eigen inzicht aanpassen en verbeteren.

7. Bresser 3D Printer REX

Zoek je een 3D printer die krachtig is en een eenvoudig, zeer compact ontwerp heeft? Zoek niet verder dan de Bresser 3D Printer! Deze geweldige printer wordt geleverd met drie kijkvensters, zodat je het 3D printproces op het flexibele printplatform kunt bekijken. Bovendien kun je met de geïntegreerde camera foto's of video's maken van het printproces, wat geweldig is om je prints in de gaten te houden. De Bresser 3D Printer heeft ook WiFi en cloud connectiviteit, zodat je gemakkelijk verbinding kunt maken met je apparaten. En met het ingebouwde EPA-filter weet je zeker dat schadelijke deeltjes uit de lucht worden gefilterd, zodat je een veilige en gezonde omgeving hebt.

8. Creality 3D Ender

Zoek je een 3D printer die zowel betaalbaar als gebruiksvriendelijk is? Zoek niet verder dan de Creality 3D Ender 3 Pro. Deze vernieuwde versie van de populaire Ender 3 is perfect voor beginners en nieuwkomers. De printer wordt geleverd als bouwpakket, maar kan gemakkelijk in slechts 15 minuten in elkaar gezet worden De Ender 3 Pro heeft veel nuttige upgrades, waaronder een naadloos systeem voor herstel van stroomuitval, grote schroeven voor het nivelleren van het printbed, en een snel verwarmbaar printbed (tot ongeveer 100 - 110°C binnen 5 minuten). Bovendien zorgt de hoogwaardige MeanWell voeding voor meer betrouwbaarheid Dus als je op zoek bent naar een betaalbare, gebruiksvriendelijke 3D printer, dan is de Creality 3D Ender 3 Pro de perfecte keuze.

9. Elegoo Neptune

De Elegoo Neptune 3 is de perfecte 3D printer voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Met zijn grote printvolume, automatische bednivellering en de volledig metalen Bowden extruder met twee tandwielen kan de Neptune 3 prints van hoge kwaliteit maken. De flexibele printplaat van PEI verenstaal en de riemspanner op de X- en Y-as maken het ook gemakkelijk om consistente, betrouwbare afdrukken te maken. En in geval van filamentbreuk of stroomuitval zorgt de hervatting van de printfunctie van de Neptune 3 ervoor dat je prints altijd perfect zijn. Met zijn 4,3" touchscreen en USB-aansluiting is de Neptune 3 ook gemakkelijk te gebruiken en te navigeren.

10. 3D&Print

Op zoek naar een perfect starterspakket om in 3D printen te stappen? Zoek niet verder dan de 3D&Print 3D Printer Easythreed Nano! Dit beginnersvriendelijke pakket wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen met het maken en printen van je eigen 3D-modellen, speelgoed, cadeaus en meer. Kies uit de uitgebreide 3D-modellenbibliotheek of print je eigen ideeën. De compacte en lichte Nano is perfect om te beginnen met 3D printen. Maak je eigen modellen, speelgoed, cadeaus en meer met de perfecte beginnerskit.

Veelgestelde vragen over de top 10 3d printers

Als je goed oplet zie je dat er behoorlijk prijsverschil tussen de producten uit de top 10 beste 3d printers zit. Dit komt omdat we 3d printers uit verschillende segmenten vergelijken. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de wat luxere 3d printers, duurzame 3d printers en budget 3d printers. Je kan je voorstellen dat deze niet allemaal in dezelfde prijsklasse zitten. Het is daarbij belangrijk dat jij zelf beslist hoeveel je bereid bent te betalen voor een 3d printer.

Uit de uitgebreide 3d printers vergelijking zijn de volgende top 3 beste 3d printers gekomen:

  • Elegoo mars
  • Elegoo Mars 3
  • 3D&Print®

Onze experts die de 3d printers vergelijking hebben gedaan zijn onafhankelijk. Dat wil zeggen dat ze enkel afgaan op hun eigen inzichten. Zij nemen geen vergoeding in ontvangst om de resultaten aan te passen. Onze resultaten zijn daardoor 100% betrouwbaar. De experts laten zich niet beïnvloeden door de fabrikanten van 3d printers en hun wensen.

Heb je een keuze kunnen maken tussen alle 3d printers? Dan kun je deze eenvoudig bestellen door op de link onder het product te klikken. Je komt dan terecht op een betrouwbare website van een van onze partners. Wij bieden zelf namelijk geen 3d printers aan en werken daarom met partners die een goede reputatie hebben.

Bij 3d printers zijn er een aantal eigenschappen van belang. Onze experts besteden hier aandacht aan om tot de top 10 beste 3d printers te komen. De volgende factoren zijn van belang:

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Levensduur
  • Duurzaamheid
  • Effectiviteit

Ons slotwoord over deze 3d printers

Hopelijk heb jij na het lezen van onze top 10 3d printers een geschikte 3d printer voor jezelf gevonden. Onze adviseurs letten op een aantal aspecten. Hoe belangrijk zij een bepaal aspect vinden is subjectief. Het kan dus zijn dat onze beste 3d printer niet jouw eerste keuze is. Ons advies is om altijd zelf ook goed te vergelijken om zo te ontdekken welke 3d printer voor jou geschikt is.

Conclusie beste 3d printers

Nu je de top 10 lijst van de beste 3d printers op de markt hebt gezien, is het tijd om je beslissing te nemen en degene te kiezen die het beste bij je past. Er is veel vraag naar deze producten, dus wacht niet langer en koop je favoriete 3d printer vandaag nog.

Disclaimer: Ondernemersfaqs.nl genereert commissies door middel van advertentieprogramma’s, waarbij webshops zoals Bol.com worden gepromoot.

Auteur foto
Rina

Hallo allemaal, ik ben Rina. Ik ben een kleine ondernemer in het dagelijks leven, ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en heb een zoontje die mijn in mijn privétijd veel op de been houd. Hier wil ik graag op basis van mijn ervaringen als ondernemer jou op weg helpen met jouw keuzes. Ik hoop dat mijn reviews je helpen om makkelijk een keuze te maken.

Gepubliceerd op: 1 aug. 2022

  1. zakelijk
  2. 3d printer

Inhoudsopgave