Hoe bepaal je welk hostingpakket het beste is voor je bedrijf?

Wil je graag je hostingpakket op orde hebben? Dit is zeker geen slecht idee, maar alles hangt af van de uitvoering! Want hoe bepaal je welk hostingpakket het beste voor je is? Op deze pagina vind je een lijstje van de belangrijkste criteria op dit gebied.

Kijk naar welke software je gebruikt

In de eerste plaats is het van groot belang om te kijken naar de software die je gebruikt. De meeste websites maken gebruik van WordPress als software. Is dit ook voor jou het geval? Dan is het slim om voor WordPress hosting te kiezen. Gebruik je echter een andere software? Dan is het het overwegen waard om te kijken naar hosting die speciaal gemaakt is voor alternatieve soorten website software. Zo weet je zeker dat je alles uit je website haalt.

Bepaal je zakelijke behoeftes

Bepaal ten tweede je zakelijke behoeften. Hoe je dit doet? Het beste is om jezelf bepaalde vragen te stellen. We hebben het dan over gebieden als de hoeveelheid opslagruimte, verkeer op je website, snelheid, uptime, etc. Waarom het zo belangrijk is om je behoeftes te bepalen? Je krijgt hiermee een duidelijk beeld van al je benodigdheden, waardoor je niet langer twijfels hebt over welk hostingpakket het beste op al je zakelijke wensen aansluit.

Begrijp de verschillen

Verder dien je alle verschillen tussen verschillende pakketten te begrijpen. Het makkelijkst is om een tabel voor jezelf op te stellen met alle informatie, pluspunten en nadelen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn gelukkig op het internet vele sites te vinden die dit werk voor je doen. Door de verschillen tussen de opties te begrijpen, maak je een keuze die doordacht is en perfect bij je huidige situatie past. Uiteindelijk wil je dat je website altijd optimaal presteert, zonder dat je onnodig veel betaalt!

Kijk naar de prijzen

Ook is het van groot belang om de prijzen te bekijken. Je wil immers niet te veel betalen voor je hosting. Maar hoe kijk je hier goed naar? Als eerste wil je het gehele plaatje kunnen zien. Dit doe je door zowel naar maandelijkse kosten te kijken als wat je precies hiervoor terugkrijgt. Soms is een goede deal namelijk alleen maar zo goedkoop omdat er iets cruciaals in een pakket ontbreekt. Vergelijk daarom enkel hosting pakketten met dezelfde prijzen als ze ook min of meer dezelfde functies aanbieden.

Houd rekening met hoe flexibel een pakket is

Flexibiliteit is een sleutelwoord als het gaat om webhosting. Je hebt immers niks aan een hostingpakket voor een jaar als je binnen enkele maanden al te groot bent geworden voor een bepaalde type hosting. Het is daarom slim om te kijken naar pakketten die eenvoudig op te schalen zijn. Hoe je dit doet? Lees aandachtig alle voorwaarden door van een pakket om te ontdekken of je bijvoorbeeld makkelijk extra opslagruimte kunt toevoegen of meer bandbreedte kunt krijgen zonder van pakket te moeten wisselen.