Vermogen van Martien Meiland

Martin

De excentrieke Martien Meiland is door zijn realityshow Château Meiland uitgegroeid tot een ware televisiepersoonlijkheid die houdt van sjaaltjes en goede glazen wijn. Maar wie is Meiland precies en wat is zijn vermogen? In dit artikel gaan we dieper op deze vragen in. 

Wie is Martien Meiland?

Martinus Jacobus Maria Meiland, beter bekend als Martien, is geboren op 26 augustus 1961. Na zijn middelbare school had hij verschillende banen, waaronder als kok, kapper en verkoper. Van 1995 tot 2006 was hij eigenaar van zijn eigen woonwinkel. Ook heeft hij acht jaar lang samen met zijn dochter Montana een eigen woonwarenhuis gerund.

De televisiecarrière van Martien begon in 2007, toen hij deelnam aan het programma Ik Vertrek, waar hij samen met zijn vrouw en twee dochters een kasteel kochten in Frankrijk. Twee jaar later kwam de familie alweer terug. Nadat Meiland en zijn familie aankondigde dat ze opnieuw plannen hadden om te emigreren, kwamen ze in contact met Talpa Network. Dit was het begin van Château Meiland.

Chateau Meiland

De door SBS6 uitgezonden realityserie Château Meiland, volgen Martien en zijn familie op de voet terwijl ze een Frans kasteel ombouwen tot een B&B. Het programma scoorde hier in Nederland zo fantastisch goed, dat de show ook werd uitgezonden in België. De familie werd als enorm vermakelijk beschouwd en won in 2019 de Gouden Televizier-Ring.

Dit succes heeft geleid tot veel meer kansen voor het gezin. Zo verscheen Martien Meiland in verschillende programma’s en films. Benieuwd naar zijn privéleven? Hier kun je meer over lezen in het boek van Martien Meiland. 

Martien Meiland vermogen en salaris

Veel mensen zijn benieuwd naar het vermogen van Martien Meiland. We kunnen je vertellen dat de familie Meiland erg goed verdient met hun show. Het programma is al sinds 2019 te zien en het gezin verdient zo’n €600.000 per seizoen. Dit bedrag verdelen ze natuurlijk, maar dit betekent dat Martien Meilands salaris per aflevering zo’n €17.000 bedraagt.

Daarnaast verdient Martien Meiland ook geld met zijn verschillende tv- en filmoptredens en zijn boekverkopen. In december 2019 lanceerde Martien samen met zijn familie een eigen wijncollectie, waarmee hij verschillende Franse prijzen won. De verkoop van zijn wijn zorgt dus ook nog eens voor geld in het laatje. 

Martin Meiland

Is Martien Meiland inmiddels miljonair?

Wat is het geschatte vermogen van Martien Meiland? Hoeveel hij betaald krijgt voor zijn werk als presentator, auteur en wijnproducent weten wij niet. Wel weten we wat hij verdient met zijn realityshow. Per seizoen verdient Martien ongeveer €200.000. Vandaag de dag zijn er al 9 seizoenen uit, waardoor je dus kunt concluderen dat Martien Meiland miljonair is. Hij heeft namelijk een vermogen van zo’n €3 miljoen.

Dit wist je nog niet over Martien Meiland

  • #1 In 1985 trouwde Martien met Erica Renkema. Na 26 jaar huwelijk kwam het huwelijk tot een einde omdat Martien gevoelens kreeg voor mannen. In 2019 trouwde Martien opnieuw met Erica.
  • #2 Kun je geen genoeg krijgen van de leuke uitspraken van tv-persoonlijkheid? Gelukkig heeft Martien Meiland een eigen podcast: Wat Goéééd.